Política de privacitat

 

En qualsevol cas, és important explicar-te el següent:

·      Recopilem les teves dades perquè la teva experiència de compra a elgir sigui millor, i sempre amb total transparència.

·      Som transparents i sincers sobre les dades que obtenim sobre tu i la raó per la qual ho fem.

·      Volem oferir-te una millor experiència amb elgir, Quan anem a fer servir la teva informació personal per obtenir informació més exhaustiva sobre tu, ho farem complint la normativa, i quan sigui necessari, et demanarem permís per a això.

·      Comprenem que les teves dades et pertanyen. Per tant, pots informar-nos en qualsevol moment si ja no ens autoritzes a processar-los.

·      Garantim la teva seguretat i tractem les vostres dades d'acord amb les lleis europees.

·      Per obtenir més informació sobre aquestes qüestions, consulta en els diferents apartats de la política de privacitat que trobaràs a continuació:

 

Quines dades personals recollim?

 

Les dades personals que ens proporciones habitualment són:

 

• El teu nom, adreça i data de naixement.

• La teva adreça de facturació i la teva adreça d'enviament.

• El teu número de telèfon i adreça de correu electrònic.

• La teva informació relativa a pagaments i devolucions. No obstant, en el cas que gestions un pagament a través del nostre web no conservarem aquesta informació en compliment de la normativa vigent, de manera que les teves dades s'enviaran directament a través de la passarel·la de pagaments a el proveïdor de serveis de pagament.

• L'adreça IP, que recollim quan compres en línia amb fins de seguretat i prevenció de l'frau.

• Qualsevol altra informació que decideixis compartir amb nosaltres.

 

En funció de l'ús de noves tecnologies per a diferents iniciatives podrem demanar dades diferents, del que et informarem degudament en cada cas.

Recorda que les dades que ens proporcions han de ser adequades i pertinents. En el cas que les dades que ens facilitis siguin falses, incompletes, inexactes o no estiguin actualitzats, elgir es reserva el dret de finalitzar els serveis contractats o qualsevol altre contracte que s'hagués subscrit.

 

Qui és el responsable de l'tractament de les teves dades?

 

Elgir és l'entitat responsable de recopilar aquesta informació.

 

Adreça postal:

elgir

C / Costa Brava nº6 SCR

17430 Santa Coloma de Farners

Girona

 

Per què i per a què tractem les vostres dades?

 

Utilitzem de diferents maneres les dades que ens proporciones, entres altres circumstàncies quan:

• Et registres a la nostra pàgina web.

• demanes que t'enviem informació.

• Realitzes alguna consulta sobre els nostres productes o fas una comanda que requereixi identificar-te.

• Realitzes una compra en línia.

• demanes ser informat de la disponibilitat d'un producte.

• Participes en enquestes de qualitat dels serveis o deixes la teva opinió sobre els productes de elgir.

• Et poses en contacte amb l'equip d'Atenció a l'Client i ens indiques a on et podem escriure o com ens podem posar en contacte amb tu per telèfon o per correu electrònic.

• tornes un producte o presentes una reclamació.

• Participes en algun concurs, sorteig o una altra activitat promocional organitzada per elgir.

 

Com podràs veure, podem tractar les dades per a diferents finalitats. Tu pots triar per a què podem utilitzar les teves dades. Tanmateix, us informem que hi ha algunes finalitats que resulten necessàries per poder prestar el servei que ens demanes o per poder completar la teva compra, així com per poder identificar-te:

 

Finalitats relacionades amb la contractació:

Necessitem les teves dades tant per gestionar les teves comandes d'aquells articles que hagis triat a la nostra botiga, així com si vols comprar a elgir. Guardem la informació per si necessitem comprovar que has comprat o contractat amb nosaltres en un moment donat. En aquests casos només recollim dades bàsiques i de contacte, que si no ens facilites no ens permetran localitzar quan arribi l'article que ens hagis encarregat.

 

Finalitats que requereixen el teu consentiment:

Desenvolupar accions comercials i elaborar un perfil comercial per mitjans automatitzats a partir de les teves preferències personals, mitjançant l'anàlisi de les teves hàbits de compra i el teu historial de compres.

En cas que no autoritzis el tractament de les teves dades amb fins comercials, això no afectarà la teva relació amb elgir, encara que no podrem oferir de forma personalitzada i ajustada aquells productes i serveis que més s'adaptin a les teves necessitats.

També necessitem que ens donis el teu consentiment per a registrar les teves dades bàsiques de contacte si decidiu registrar al web de elgir.

Quan fas servir el nostre lloc web i omplis els formularis de contacte, recopilarem informació dels productes que vols comprar, la teva adreça electrònica i altres dades Si no finalitzes la teva comanda, podem posar-nos en contacte amb tu (fent servir les teves dades proporcionades) per oferir-te la nostra ajuda per acabar la compra al nostre lloc web. És un servei opcional i en qualsevol moment pots rebutjar la recepció d'aquest tipus de missatges seguint l'enllaç per donar-se de baixa al peu de qualsevol de les comunicacions.

 

Finalitats basades en l'interès legítim de elgir:

Elgir entén que com client no esperes que interrumpamos constantment el teu procés de compra ni que obtinguem el teu consentiment per a cada interacció amb elgir que impliqui tractament de dades personals. Creiem que podem oferir-te una experiència personalitzada amb la marca elgir i per això podem:

Enviar-te informació comercial sobre productes, serveis, promocions o esdeveniments de elgir i recomanar-productes o serveis similars als que hagis comprat en el passat. Això inclourà l'enviament de felicitacions en les dates assenyalades. Aquests enviaments es realitzaran per qualsevol mitjà de contacte facilitat, i preferentment per correu electrònic o altres mitjans electrònics equivalents.

Realitzar una anàlisi sociodemogràfica dels clients i adaptar la informació comercial de elgir a les teves característiques, i als teus possibles preferències, gustos o interessos de forma generalitzada i no personalitzada amb fins exclusivament interns.

Analitzar les dades internament i elaborar estudis, informes i estadístiques per veure com podrem millorar els serveis, els productes i la pròpia pàgina web amb fins exclusivament interns.

 

Elgir entén també que el seu interès legítim de comunicar-se amb els seus clients i usuaris prima davant el dret de client al fet que no es tractin les dades sense consentiment previ. No obstant això, sempre podràs oposar-te al tractament de les dades per aquestes finalitats en qualsevol moment.

 

Altres tractaments de dades basades en l'interès legítim són:

Prevenir el frau en les compres

Gravar la teva veu per mantenir la qualitat de l'servei i usar els enregistraments amb fins formatius.

Atendre't i proporcionar-te el servei d'Atenció a l'Client per resoldre els teus dubtes o preguntes, així com resoldre les incidències que ens plantegis.

Enviar enquestes de qualitat dels serveis prestats.

L'enviament d'invitacions a valorar els productes elgir.

Recollir les teves dades quan ens farcides un full de queixa o de felicitació.

Comunicar les teves dades a empreses de el Grup elgir amb fins d'administració interna i facturació, per a la correcta gestió de les nostres bases de dades, així com perquè ens proporcionin serveis diversos que ens permetin funcionar en el dia a dia i oferir els nostres productes i serveis.

 

Finalitats basades en el compliment d'obligacions legals:

Per complir amb les obligacions legals que corresponen a elgir hem de gestionar dades personals de factures i documents relacionats amb aquestes, així com per poder respondre a reclamacions tant de clients com les que provenen de les Administracions Públiques. En alguns casos és necessari facilitar informació a les autoritats o terceres empreses per motius d'auditoria. També hem de gestionar les dades per a resoldre reclamacions en el temps legalment establert, així com quan et subministrem peces de recanvi dels articles.

 

Quan ens proporciones dades personals?

 

 

La factura de les teves compres

És molt probable que acabis comprant algun producte o servei en elgir a través del web. Un cop realitzat el pagament, les dades de la transacció es registraran per finalitzar la comanda. A efectes fiscals, estem obligats a conservar els detalls de les factures, així com els documents relacionats amb les mateixes com a sol·licituds de duplicats de factures o de devolució d'IVA durant deu anys.

 

 

serveis

En elgir t'enviem les compres a casa.

 

Necessitem la teva adreça per poder enviar els articles a la teva llar, així com la teva adreça de correu electrònic i número de telèfon per poder mantenir a la diana de les cites concertades o per saber si estàs satisfet amb el nostre servei. Quan cal, compartim aquesta informació amb els proveïdors externs de serveis que s'encarreguen d'aquestes tasques en el nostre nom. Per exemple, el servei de transport necessita saber el teu nom i adreça per poder portar-te els nostres productes a casa. Aquests proveïdors externs de serveis només poden usar les teves dades per proporcionar el servei corresponent en les condicions acordades amb ells per elgir.

 

Conservem les dades sobre les compres per poder respondre a qualsevol pregunta o gestionar qualsevol reclamació sobre el servei.

 

Participació en una promoció o un esdeveniment

Organitzem promocions, esdeveniments i mini esdeveniments. Per raons organitzatives, per a nosaltres és important saber qui hi participa. També podem utilitzar aquestes dades per enviar-te informació sobre l'hora i el lloc de l'esdeveniment o enviar-te un recordatori just abans que es dugui a terme i, si ets l'afortunat guanyador d'un premi, contactar amb tu per comunicar.

 

Per a algunes promocions o esdeveniments, necessitem assistència addicional, en el cas compartirem les teves dades amb proveïdors de serveis externs. Aquests proveïdors de serveis externs només poden usar les teves dades per proporcionar el servei corresponent. Per tant, no poden usar aquesta informació per als seus propis fins o cedir-la a tercers.

 

Deixa'ns la teva opinió

 

A la botiga trobaràs llocs habilitats per deixar la teva opinió sobre la teva experiència en elgir. Estarem encantats d'escoltar. Si vols pots deixar-nos les teves dades de contacte, no farem servir aquestes dades per a res més que respondre als teus dubtes o preguntes.

 

 

A LA WEB:

 

comprar en línia

Si fas una compra en línia, les dades de la transacció s'han de registrar per poder processar el pagament. A efectes fiscals, estem obligats a conservar els detalls de cada compra durant deu anys.

 

Si pagues amb una targeta de crèdit, podem realitzar una verificació de frau, de manera que procedirem a verificar si la targeta de crèdit s'està usant o pot usar-se per transaccions fraudulentes. Fem això, entre altres coses, basant-nos en el país on es va expedir la targeta de crèdit, el teu codi postal i el teu país d'origen. En aquest cas et vam informar que aquesta decisió es pren de forma automatitzada. La base legal és l'execució d'un contracte a l'tractar-se d'una gestió necessària en el procés de compra. Si descobrim que la targeta de crèdit s'està fent servir, o podria usar-se, per a transaccions fraudulentes, t'informarem i no podràs completar la teva comanda online amb aquesta targeta de crèdit, i hauràs de pagar mitjançant un altre mètode. En aquest cas, et vam informar que es farà una verificació automàtica.

 

Per poder lliurar la mercaderia, necessitem la teva adreça d'enviament, adreça de correu electrònic i número de telèfon per poder mantenir a la diana de lliurament. També emmagatzemem les dades sobre les compres per poder respondre a qualsevol pregunta respecte a la garantia, així com altres preguntes o queixes sobre el producte, així com per poder demostrar que has comprat en elgir. Emmagatzemem un mínim de cinc anys.

 

Quan sigui necessari, compartirem aquesta informació amb els proveïdors de serveis externs. Per exemple, el servei de transport necessita saber el teu nom i adreça per poder portar-te els nostres productes a casa. Aquests proveïdors de serveis externs només poden usar les teves dades per proporcionar el servei corresponent. Per tant, no poden usar aquesta informació per als seus propis fins o cedir-la a tercers.

 

Perfil a la nostra web

Si vols comprar en línia, pots crear un perfil elgir a la nostra web ingressant el teu nom, adreça, adreça de correu electrònic i número de telèfon. Necessitem aquesta informació per poder registrar el teu perfil.

 

Si esteu identificat amb el teu perfil elgir al nostre web, pots guardar el teu carret de la compra.

 

Si no fas servir activament el teu perfil elgir o deixes de fer servir aquest perfil, l'eliminarem transcorreguts cinc anys.

 

La teva opinió compta

 

Ens agrada saber el que penses sobre els nostres productes. Pots deixar la teva opinió en la nostra web a "escriure una opinió" quan iniciïs la sessió al compte elgir al nostre web.

 

Contacte amb el Servei d'Atenció a l'Client

En elgir, cada dia tens a la teva disposició a un equip de professionals complet disposats a assessorar-, respondre a les teves preguntes, resoldre problemes o ajudar-te en la compra d'un producte. El nostre Centre d'atenció a el client pot posar-se en contacte amb tu a través de diversos canals: per telèfon, mitjançant el xat del nostre web, correu electrònic, xarxes socials.

Si tens alguna pregunta o reclamació, necessitem que ens proporcions certa informació, com el teu nom, adreça de correu electrònic, número de telèfon i en ocasions altra informació necessària per gestionar aquesta pregunta o reclamació. També farem servir aquestes dades per informar-te de el progrés en la gestió de la teva pregunta o reclamació. Un cop hagi estat resolt, guardarem aquesta informació durant cinc anys, de manera que puguem proporcionar-te un millor servei si necessites posar-te en contacte amb nosaltres sobre el mateix assumpte en un futur.

Si vols utilitzar el nostre xat, la finalitat de l'tractament és poder resoldre els dubtes que et puguin sorgir a l'anar a comprar en línia, a l'preparar la llista de la compra, o consultar l'estat de la teva comanda, així com contactar amb elgir si busques respostes, vols resoldre un problema o simplement vols dir-nos què tal t'hem atès.

En molts casos no caldrà que us identifiqueu, si bé en altres casos per a poder ajudar-te, et demanarem dades bàsiques de contacte i identificatius (nom, cognoms, telèfon, correu electrònic, DNI només en cas necessari) així com la informació que ens facilitis relacionades amb la teva consulta. També recollirem la IP que ens permetrà saber el país o ciutat des del qual contactes amb elgir sense poder saber quin és el teu ubicació geogràfica real. Elgir no et demanarà a través de xat dades de la teva targeta de crèdit, del teu número de compte bancari ni altra informació financera. La IP que recopilem es conservarà per un termini màxim d'un mes.

La base legal per al tractament és la relació precontractual que s'estableix amb elgir, l'execució d'un contracte, el compliment d'obligacions legals i l'interès legítim en funció de la consulta que ens facis o la qüestió que ens plantegis. Les dades no se cediran a tercers excepte obligació legal. T'informem que durant l'ús que facis de el servei no has de facilitar cap dada personal privada (com poden ser les dades de salut), ni de terceres persones.

Pots contactar amb nosaltres a través de telèfon 630808955 de 8 a 22 hores de dilluns a diumenge, a través del formulari de contacte disponible o de l'correu electrònic de el Servei d'Atenció a l'Client: att.client@elgir.cat o a través del nostre xat.

 

xarxes socials

Elgir utilitza les xarxes socials per mantenir-te a la diana de les últimes tendències i productes, per proporcionar una visió entre bastidors i oferir solucions intel·ligents. Pots seguir-nos a Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter i Pinterest.

 

 

Elgir ha establert unes condicions sobre l'ús de les xarxes socials, però en qualsevol cas has d'acceptar les condicions establertes per la plataforma de la xarxa social corresponent.

 

Contacte amb elgir a través de les xarxes socials

Si contactes amb nosaltres a través de les xarxes socials amb una pregunta, guardarem aquest missatge i el nom del teu compte per poder respondre't.

 

Publicitat de elgir a les xarxes socials

Elgir utilitza les oportunitats publicitàries que ofereixen les plataformes de xarxes socials. Et presentem anuncis basats en les dades que la plataforma de xarxes socials recopila amb el teu consentiment, per exemple, el fet que ens segueixis, que estigui interessat en el disseny o que visquis en una regió determinada. Elgir no té influència sobre la naturalesa de les dades emmagatzemades en les plataformes de xarxes socials. Això s'especifica en les condicions de la plataforma de xarxes socials i sol poder regular-se mitjançant la configuració del teu perfil en xarxes socials.

 

Amb quina tercers compartirem les teves dades?

En alguns casos, proporcionem les teves dades (només quan és necessari) a tercers. No obstant això, mai vendrem les teves dades a tercers. Com hem indicat anteriorment, en algunes situacions treballem amb proveïdors de serveis externs. Aquests proveïdors només poden usar les teves dades per proporcionar els serveis corresponents. Per tant, no poden usar aquesta informació per als seus propis fins o cedir-la a tercers. Podem compartir les dades que hem recopilat a través de les galetes amb les parts que creen aquestes cookies. Això s'explica amb més detall en la nostra Política de Cookies. També és possible que la llei ens exigeixi revelar les teves dades a organismes públics o altres parts. Si aquest és el cas, només revelem l'estrictament necessari.

Quan sigui necessari, les següents categories de tercers poden conèixer les teves dades:

¥ Treballadors de correus.

¥ Processadors de correu electrònic.

¥ Impressors.

¥ Empreses de repartiment.

¥ Empreses de transport, emmagatzematge, muntatge i instal·lació.

¥ Proveïdors de pagament.

¥ Altres empreses que presten serveis a elgir i que necessiten accedir a les dades per poder prestar el servei

 

On s'emmagatzemen les dades?

 

Utilitzem diverses aplicacions per obtenir i emmagatzemar certes dades. Per garantir la teva privacitat, aquestes aplicacions estan subjectes a una normativa estricta. Les dades s'emmagatzemen dins de la Unió Europea. En alguns casos comptem amb proveïdors que tenen Normes Corporatives Vinculants, o bé s'han adherit a "Privacy Shield".

 

Seguretat i confidencialitat de les teves dades

 

En elgir procurem garantir la seguretat de les teves dades personals quan s'envien fora de el Grup elgir, i ens assegurem que aquestes empreses respecten la confidencialitat i que compten amb els mecanismes adequats per a protegir-la. Totes aquestes empreses tenen l'obligació de garantir que aquesta informació es processa d'acord amb les lleis i les normes relatives a la privacitat de les dades.

 

Quant de temps conservarem les teves dades?

 

Elgir conservarà les teves dades pel temps que sigui necessari per poder complir amb la finalitat per a la qual els recollim, així com per complir amb qualsevol obligació legal que es derivi de l'tractament dels mateixos d'acord amb les polítiques de conservació de dades de elgir. Quan deixin de ser necessari per a la finalitat per la qual van ser recollides seran eliminats quan sigui possible i mentre no sigui possible, seran o bloquejats quedant a disposició de jutges i tribunals, o les administracions públiques competents, en particular les autoritats de protecció de dades per l'atenció de les possibles responsabilitats derivades de l'tractament de les dades.

Enllaços a altres llocs web

En el nostre lloc web www.elgir.cat, hi ha una sèrie d'enllaços als llocs web dels nostres socis. A l'fer clic en un enllaç, s'obre el lloc web d'un soci. Quan et trobes en el lloc web d'un dels nostres socis, la teva visita estarà subjecta a la seva pròpia política de privacitat.

 

Què hauries de fer amb els "falsos missatges"?

 

Sovint circulen ofertes de premis per correu electrònic, xarxes socials o un missatge de text que no provenen de elgir. En general, ofereixen un cupó de regal. Aquestes promocions "phishing" usen il·legalment el nom i el logotip de elgir per obtenir dades personals o per enganyar-te i aconseguir diners:

Et recomanem que verifiquis sempre el remitent d'aquest correu electrònic. Pots reconèixer els correus electrònics oficials de elgir per la direcció de correu electrònic de l'remitent @ elgir.cat.

Elgir no fa servir WhatsApp per enviar promocions de premis.

Si no estàs segur de si un correu electrònic o una promoció (premi) de elgir són autèntics, contacta amb nosaltres. Al web de l'Institut Nacional de Seguretat www.incibe.es trobaràs més informació sobre què pots fer per a utilitzar Internet de manera segura.

 

Tens preguntes o reclamacions?

 

Si tens alguna pregunta sobre les dades, la forma en què els gestionem o sobre aquesta política de privacitat, o bé vols exercir els teus drets en matèria de protecció de dades pots contactar amb elgir mitjançant el correu electrònic info@elgir.cat o escrivint a:

 

elgir

C / Costa Brava nº6 SCR

17430 Santa Coloma de Farners

Girona

 

Si tens alguna queixa sobre, per exemple, la manera com fem servir les dades o com responem a les teves preguntes relacionades amb la privacitat, pots presentar una reclamació a l'autoritat espanyola de protecció de dades.

 

Si vol saber quin dades emmagatzemem sobre tu, no dubtis en preguntar-nos. Si alguna dada és incorrecte, el canviarem. A més, sempre pots modificar qualsevol informació del teu compte elgir a la nostra web en qualsevol moment.

 

 

Quins són els teus drets sobre les teves dades?

 

• El dret d'accés a les dades personals

Tens dret a obtenir una còpia de les dades personals que elgir té sobre tu sobre el mateix i informació sobre com els utilitzem.

 

• El dret de rectificació

Pots sol·licitar a elgir que actualitzem o rectifiquem la informació que elgir té sobre tu.

• El dret de supressió

Pots sol·licitar-nos que cancel teves dades, encara que això pugui implicar que no és possible prestar-te un servei.

• El dret d'oposició i de la limitació de l'tractament

Pots oposar-te al tractament de les teves dades personals, o a sol·licitar que no siguin utilitzats per a determinades finalitats.

• El dret a la portabilitat

Sempre que es compleixin els requisits necessaris, pots sol·licitar les seves dades personals en un format electrònic d'ús comú, i al fet que es transmetin els mateixos a un altre tercer de la teva elecció.

• El dret a no ser objecte d'una decisió automatitzada (incloent perfilat)

Tens dret a no ser objecte d'una decisió basada únicament en tractaments automatitzats.

• El dret a la revocació de l'consentiment

Si ens has donat el teu consentiment per a un tractament de dades concret, t'informem que pots retirar-lo en qualsevol moment.

• El dret a presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades

Si en algun moment estàs insatisfet o preocupat sobre com responem a la teva sol·licitud, pots presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

 

¿Es pot modificar aquesta política de privacitat?

 

Sí, aquesta política de privacitat es pot actualitzar. Aquesta política de privacitat és de l'2020.01.16. Et recomanem que llegeixis aquesta política de privacitat amb regularitat. En cas que es facin canvis significatius, te'ls notificarem per separat.